} BLOG: Verkoeling gezocht! - Voor Tilburg

BLOG: Verkoeling gezocht!

BLOG: Verkoeling gezocht!

BLOG: Verkoeling gezocht!

Verkoeling gezocht!

De gemeente Tilburg telt bijna 220.000 inwoners en is daarmee de 7e gemeente van het land. Hier zijn we ook hartstikke trots op! Volop in ontwikkeling, iedere keer weer iets nieuws te beleven! We barsten van de bezienswaardigheden, monumenten, musea, natuurgebieden, uitgaansgelegenheden etc… Er is genoeg te doen!

Nu het zonnetje weer tevoorschijn is gekomen bruist de stad pas echt. We hebben er ook lang op moeten wachten maar we kunnen eindelijk gaan genieten van het mooie weer. De terrassen zitten weer vol, de motoren scheuren over het wegdek en bij de ijssalons staan de wachtrijen tot aan het fietspad.

Maar wat is nou lekkerder dan op een warme zomerdag aan het water te zitten? Koelbox, kleedje en parasol mee.. Topdag! In Tilburg moet je goed zoeken naar een plek waar je kan gaan zwemmen: er zijn welgeteld 3 zwemmogelijkheden in de gemeente Tilburg:

  • De meest bekende plek is het Recreatiezwembad Stappegoor in Tilburg. Populair bij jonge gezinnen en jongeren. Er is voor elk wat wils: van pierebadje tot glijbaan. Het heeft in de zomer ook wel wat weg van mierennest, ontzettend druk en vol.. Maar dat maakt het dan juist ook zo gezellig! Wil je graag nog een beetje privacy, dan ben je hier wel op de verkeerde plek.
  • Wat minder bekend is, is Strandbad de Rauwbraken in Berkel-Enschot. Vorig jaar zijn ze een enorme metamorfose ondergaan. In de volksmond wordt het tegenwoordig Arbies genoemd, zoals het Beachhouse op het tropische strand. Naast het welbekende frietje of ijsje wat bij een dagje zwemmen hoort is er dus ook nog de gelegenheid om lekker een hapje te eten of te borrelen. Er is een leuke speeltuin voor de 'kleinsten' en een diep gedeelte met duikplank voor de ‘groten’.
  • De grote underdog in het geheel is het openluchtzwembad de Groene Wellen in Udenhout. Er zijn niet heel veel mensen bij wie er gelijk een lampje gaat branden. Maar dat neemt niet weg dat ook dit een heerlijke plek is om een zomerdag door te brengen. De glijbanen doen het goed bij de kids en omdat het zo overzichtelijk is vinden ouders ook hun rust. Door de ruime ligweides kan je hier ook heerlijk relaxen en indien gewenst uit de buurt van het kindergeweld blijven.

Wij vragen ons af waarom er in zo’n grote gemeente slechts 3 gelegenheden zijn om lekker buiten te kunnen zwemmen. Tilburg is aan het bouwen, er komen steeds meer inwoners bij! Dan moet er toch voor de faciliteiten gezorgd worden die een grote stad behoort te hebben?! Inwoners de mogelijkheid geven om te kunnen genieten in eigen stad in plaats van te leunen op omliggende dorpen en steden. En dan hebben we het nog niet gehad over de economie en werkgelegenheid wanneer Tilburg haar inwoners in eigen stad houdt.

Wij wachten op de dag dat er een toffe zwemgelegenheid in onze mooie gemeente bijkomt! En wellicht kunnen we dan ook gelijk nadenken over een schaatsbaan en kerstmarkt in de winter…

Sascha van der Vijver – Voor Tilburg