} Claudia van Hoef - Dankers - Voor Tilburg

Claudia Van Hoef - Dankers #2

Claudia Van Hoef - Dankers #2

image.title

Stem 16 maart lijst 10 nummer 2 Claudia Dankers! ==> Op de flyer en posters staat Claudia Van Hoef (haar getrouwde naam).

Claudia Van Hoef- Dankers is een slimme, doortastende en vastberaden vrouw. Ze is opgegroeid in Berkel-Enschot, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Haar wortels liggen echter echt in Tilburg, de stad waar mijn ouders en grootouders hebben gewoond en gewerkt, waar ik zelf geboren is en nu ook weer woon. Mijn grootvader werkte er als arbeider in de textielindustrie. Ik ben vooral een ras-Tilburger. Ook als zich elders kansen aandienen zal ik verknocht blijven aan Tilburg, aan mijn roots. Ik heb een jaar in Amsterdam gestudeerd, aan de VU, maar heb er nooit aan gedacht Tilburg de rug toe te keren.

Inmiddels is zij succesvol onderneemster in de Tilburgse Spoorzone. Ze richt zich op AI, sensoren en TinyML. Zij maken de kleinste dingen slim. Ook was zij de eerste impactmaker van het kwartaal van gemeente Tilburg Bekijk het hier.

  • Daarnaast is zij de trots mama van Bram (5), Julia (3) en Sophie (2) en woont ze samen met haar partner Jules in de Lange Nieuwstraat.
  • Claudia heeft al 4 jaar in de gemeenteraad (2014-2018) gezeten met de portefeuille Zorg, Leefbaarheid en Stoeptegels. Ze is sinds 2017 betrokken bij Voor Tilburg.
  • Jeugdzorg is waar zij zich het meeste zorgen over maakt. Toen ze eerder al in de gemeenteraad zat was de chaos al compleet. Er was geen overzicht en geen inzicht in wat er gebeurde en waarom.
  • Dat kan niet, dat is slecht besturen, dat moet en kan beter! Dat is de belangrijkste reden dat zij nogmaals gaat voor een plek in de gemeenteraad.

image.title

Geen wethouder te ontzien en ze ter verantwoording te roepen.

Bij het opnieuw inrichten van woningen moet rekening worden gehouden met de wens van mensen om elkaar te ontmoeten. Woningen moeten worden ingericht met het oog op menselijk contact. Belangrijk is dat de buurt weer een ontmoetingsplek wordt, waarbij ook een mix tussen jong en oud belangrijk is. Jongeren en ouderen hebben elkaar veel te bieden en kunnen veel van elkaar leren.

De stad en de dorpen verschillen erg van elkaar, het zijn andere leefwerelden. Maar ook wijken in Tilburg zelf verschillen erg van elkaar. Dus elke wijk, maar ook de dorpen kunnen niet vanuit one size fits all worden benaderd. Wijken en dorpen zijn gelijkwaardig aan elkaar, maar niet gelijk. Dat vraagt om maatwerk. Er zijn wijken met meer sociale cohesie waar mensen meer zelf op zullen pakken, terwijl andere wijken meer sturing nodig zullen hebben vanuit de gemeente.

Hoe ik dit wil doen? Door met de inwoners in gesprek te gaan, door me in te zetten, goed voor te bereiden en door er simpelweg te zijn.. Binnen én buiten de raad!
image.title
image.title
image.title