} Toegankelijkheid op de Tilburgse kermis - Voor Tilburg

Toegankelijkheid op de Tilburgse kermis

Toegankelijkheid op de Tilburgse kermis

Toegankelijkheid op de Tilburgse kermis

Hoe stond het dit jaar met de toegankelijkheid van de Tilburgse kermis?

Vorig jaar werden wij aangesproken door René ter Horst over de beroerde toegankelijkheid van de Tilburgse kermis. Lees hier het artikel van vorig jaar. Na een Facebook post van Voor Tilburg heeft toenmalig wethouder Erik de Ridder dit meteen opgepakt. Bovendien heeft hij beterschap beloofd. Kortom, genoeg reden voor Voor Tilburg om vinger aan de pols te houden. Want hoe stond het dit jaar met de toegankelijkheid van de Tilburgse kermis?

René ter Horst: Wij willen niet gezien worden als gehandicapten, maar als mensen met een handicap/beperking.

Een telefoontje met TOG was genoeg

Voor Tilburg wilde weten of de wethouder woord had gehouden. Daarom belden wij in aanloop naar de Tilburgse kermis met TOG. Ze waren zoals beloofd netjes betrokken in het proces en bij de pre-scan. Bovendien hebben zij een rondje gelopen met het kermisteam om knelpunten te signaleren en aan te pakken. Dat is allemaal netjes gebeurd. Er waren nog wel een aantal aandachtspunten, maar zeker niet zo dramatisch als vorig jaar.

Voor Tilburg in een rolstoel op de Tilburgse kermis 2019

Bovenstaande foto's spreken voor zich. Na ons gesprek met René ter Horst hebben wij de proef op de som genomen en zijn in rolstoel over de Tilburgse kermis gegaan. Dat was echt helemaal niet zo eenvoudig als je zou denken.

Als je loopt, sta je er niet bij stil hoe lastig het is om over deze platen te rijden met rolstoel. Sascha van der Vijver

Voor Tilburg gaat verder

Uiteraard zijn wij blij dat de gemeente dit jaar meer aandacht heeft geschonken aan het thema toegankelijkheid voor iedereen. Het kan natuurlijk altijd beter. Volgens René is toegankelijkheid een verantwoordelijkheid en taak voor ons allemaal. We kunnen immers allemaal opletten op toegankelijkheid, altijd en overal. Niet alleen tijdens de kermis en openbare ruimte. Ook bij openbare gebouwen, de bieb en ga zo maar door. Denk als je zelf een evenement organiseert eens of er bijvoorbeeld rekening is gehouden met toegankelijkheid en toiletvoorzieningen.

Oproep

Kom je nou zelf een plek tegen waar de toegankelijkheid te wensen over laat? Laat het ons dan vooral weten, wij gaan op pad voor jou!